Ταυτότητα

Η Digital Press Hellas Α.Ε., είναι η πρώτη και μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής προεγγεγραμμένων οπτικών δίσκων (CD, DVD) στην Ελλάδα και ανήκει στον όμιλο εταιριών ODEON . Από την ίδρυσή της ακολουθεί απόλυτα την ανάπτυξη της τεχνολογίας στον τομέα της, συνεχίζοντας να ηγείται στην Ελληνική αγορά και κατέχοντας τη θέση μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής οπτικών δίσκων (CD, DVD) στην Ευρώπη.

Διαθέτει πλήρη καθετοποίηση, με όλα τα τμήματα που απαιτεί η παραγωγική διαδικασία, από την προετοιμασία και κατασκευή της μήτρας μέχρι και την εκτύπωση των ενθέτων και τη συσκευασία τους.

Στην αρχή του 21ου αιώνα είναι σε θέση να αφομοιώνει τις διεθνείς εξελίξεις που αφορούν στην ανάπτυξη και αφομοίωση τεχνογνωσίας, αλλά και να παρακολουθεί ενεργά τις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται παγκόσμια στο τομέα της τεχνολογίας.

Ιστορία

Η εταιρία ιδρύθηκε στο Χαλάνδρι το 1987, με την επωνυμία DIGITAL PRESS< HELLAS Α.Ε. Συγχωνεύτηκε με την ODEON CINEPLEX Α.Ε. την 1/1/2005 και είναι μέλος του ομίλου ODEON. Πρωτοπόρος στον ελληνικό χώρο, ήταν από τις πρώτες Ευρωπαϊκές εταιρίες υψηλής τεχνολογίας, που ασχολήθηκαν με την κατασκευή/αναπαραγωγή του επαναστατικού τότε φορέα δεδομένων, του CD (compact disk), μέσω της πρώτης γραμμής παραγωγής in line στον κόσμο με ενσωματωμένο το σύστημα ποιοτικού ελέγχου (scanner).

Περισσότερα...

Θέλοντας να αξιοποιήσει την ψηφιακή τεχνολογία σε όλα τα επίπεδα παραγωγής, δημιούργησε κατ’ αρχήν, στον 1ο όροφο του κτηρίου της Λεωφ. Μεσογείων, το πρώτο Ψηφιακό Studio Ηχογραφήσεων στη χώρα. Το studio αυτό, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την κορυφαία East Lake Audio, του Άγγλου σχεδιαστή ηχητικών David Hawkins και διέθετε πλήρη επαγγελματικό – πρωτοποριακό εξοπλισμό για Ψηφιακές, Πολυκαναλικές Ηχογραφήσεις. Οι περισσότεροι Έλληνες καλλιτέχνες – της μουσικής – ηχογράφησαν σε αυτόν τον χώρο, βάζοντας το «αποτύπωμά» τους στη νέα, τότε, τεχνολογία.

Παράλληλα, στο ισόγειο του κτηρίου, σχεδιάστηκε και πάλι από την East Lake Audio, η πρώτη Σουίτα CD Pre – mastering στην Ελλάδα, εξοπλισμένη με ότι καλύτερο υπήρχε τότε παγκοσμίως. Η Σουίτα αυτή λειτούργησε από το 1987 έως και το 2000 και επεξεργάστηκε ηχητικά και ψηφιακά, σχεδόν όλο τον παλαιότερο κατάλογο, αλλά και τις νέες παραγωγές της Ελληνικής, κυρίως, δισκογραφίας.

Το Αρχικό Σχέδιο Υλοποίησης της εταιρίας, περιλάμβανε και την δημιουργία του Εργοστασίου Κατασκευής Οπτικών Δίσκων (C.D.) που με την λειτουργία του στο ίδιο πάντα κτήριο της οδού Μεσογείων, με μια – κατ’ αρχήν – πρωτοποριακή γραμμή παραγωγής το 1987, ολοκλήρωνε το θέμα «Παραγωγή CD στην Ελλάδα». Ήταν η πρώτη παραγωγή In Line στον κόσμο, με ενσωματωμένο το σύστημα ποιοτικού ελέγχου (scanner).

To 1995 αποκτήθηκε από την DIGITAL PRESS HELLAS το καλύτερο εργοστάσιο παραγωγής δίσκων L.P. και Μουσικοκασσετών της χώρας, η γνωστή G.P.I, με σκοπό να συνεχίσει την παραγωγή των μέσων αυτών μέχρι την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής τους. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο, δημιουργήθηκε κι ένα σύγχρονο τμήμα Συσκευασίας για όλα τα προϊόντα της εταιρίας αλλά και το πρώτο Glass Mastering (κατασκευή της μήτρας) για το CD.

Κοντά στο τέλος της 2ης χιλιετίας, η τεχνολογία έχει δημιουργήσει νέες απαιτήσεις και η κατασκευή ενός εντελώς καινούργιου κτηρίου, κατασκευασμένου και διαμορφωμένου κατάλληλα για τις ανάγκες κατασκευής των νέων οπτικών δίσκων είναι αναγκαία. Έτσι λοιπόν, στο Κορωπί Αττικής, ολοκληρώνονται το 2001 οι νέες εγκαταστάσεις της DPH. Η εταιρία διατηρεί ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, που βρίσκονται σε κτίριο 3.000 τ.μ. με δυνατότητα επέκτασης επίσης 3.000 τ.μ., σε μια αναπτυσσόμενη περιοχή της Αττικής και λειτουργούν με σεβασμό προς το περιβάλλον, σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες μεθόδους παραγωγής και με ειδικά εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Η παρουσία του DVD στο προσκήνιο σηματοδότησε, εκτός από την δημιουργία νέων χώρων, την απόκτηση καινούργιου εξοπλισμού για τις ανάγκες των νέων οπτικών μέσων. Αυτήν την φορά, κατασκευάστηκαν 4 νέα CONTROL ROOMS (SURROUND SOUND) για να εξυπηρετήσουν τα Πολυκάναλα Νέα Μέσα (DVD AUDIO, DVD VIDEO κ.α.) και πάλι από την East Lake Audio και τον David Hawkins, αφού ο χρόνος απέδειξε πως οι κατασκευές αυτές λειτουργούν με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα. Δυο απ’ αυτά εξειδικεύονται στο DVD Authoring και δυο στον Ήχο για CD, DVD κ.α. Το Glass Mastering της Εταιρίας, αναβαθμίστηκε με νέα “Clean Rooms” και εξοπλισμό κατάλληλο για τα υψηλότερης διακριτικότητας οπτικά μέσα αποθήκευσης. Στις γραμμές παραγωγής προστέθηκε το 2002 μια εντελώς νέα, για DVD-9 (που είναι το δυσκολότερο αλλά πιο ενδιαφέρον format του DVD) αλλά και DVD-5 και DVD-10.

Για τις εκτυπώσεις αποκτήθηκε μια νέα 4χρωμη εκτυπωτική μηχανή, τεχνολογίας OFFSET. Για την συσκευασία επίσης το 2002, αποκτήθηκε και μια συσκευαστική μηχανή που αυτοματοποιεί πλήρως την τελική μορφή του προϊόντος.

Σήμερα, χάρη στις υψηλές επενδύσεις και αξιοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία σε όλα τα επίπεδα παραγωγής, συνεχίστηκε η εγκατάσταση νέων γραμμών παραγωγής CD και DVD, το τμήμα εκτύπωσης επεκτάθηκε με εγκατάσταση νέων εκτυπωτικών μηχανών και το τμήμα συσκευασίας αυτοματοποιήθηκε πλήρως για όλα τα «δημοφιλή» είδη συσκευασίας, δίνοντας έτσι μια ετήσια παραγωγική δυνατότητα, που ξεπερνά τα 90 εκατομμύρια δίσκους.

Audio Mastering

Το Mastering, μια μορφή post production ήχου, είναι η τελική διαδικασία για την προετοιμασία ενός άλμπουμ ή Ep για την κυκλοφορία του. Ο στόχος του mastering είναι να ενισχυθεί ο συνολικός ήχος, και να δημιουργήσει μια μοναδική εμπειρία ακρόασης για ένα τραγούδι. Επιπλέον, το σωστό mastering θα εξασφαλίσει ότι το τραγούδι, θα έχει ισσοροπημένες συχνότητες και σωστές δυναμικές για την ψηφιακή διανομή του και το ραδιόφωνο.

Με απλά λόγια το mastering είναι αυτό που κάνει ένα τραγούδι να ακούγεται επαγγελματικό, σε όλα τα μέσα αναπαραγωγής.
Audio Mastering

Ψηφιακή Επεξεργασία Video

Τελειοποιήστε την ταινία σας για την μικρή ή την μεγάλη οθόνη. Επιλέξτε ανάμεσα απο DCP, BlueRay, DVD, οποιοδήποτε μαγνητικό μέσο ή αρχεία για το διαδίκτυο. Χρειάζεστε υποτιτλισμό; Η ομάδα μας αναλαμβάνει να την υποτιτλίσει και σας την παραδώσει σύμφωνα με τις ανάγκες σας.
Video Editing

Παραγωγή Ψηφιακών Δίσκων

Η Ψηφιακή Παραγωγή Δίσκων προσφέρει υψηλές ταχύτητες αντιγραφής CD & DVD σε ανταγωνιστικές τιμές. Επικοινωνήστε μαζί μας για να πάρετε μία προσφορά.
Disc Production

Βινύλιο

Η εμπειρία που αποκτήσαμε απο το 1977 έως το 2000 κατασκευάζοντας LPs 12' και Singles 7' και 12', εγγυάται την σωστή και ποιοτική κατασκευή νέων Τίτλων Δίσκων Βινυλίου που μας ανατίθενται.

Αναλαμβάνουμε την ολοκληρωμένη παραγωγή δίσκων βινυλίου, από την κοπή του δίσκου εώς και την συσκευασία του, σε συνεργασία με μεγάλα εργοστάσια. Το βινύλιο επέστρεψε και εμείς είμαστε εδώ ώστε να σας προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές σύμφωνα με αυτά που επιθυμείτε.
Vinyl

Συσκευασία

Παράγουμε συσκευασίες υψηλής ποιότητας που μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες σας.

Η τελική συσκευασία του δίσκου δεν είναι μόνο για την προστασία του, αλλά και δείγμα επαγγελματισμού, μέσω του οποίου μπορεί να γίνει η παρουσίαση καθώς και η ενημέρωση για το τελικό προϊόν. Παρουσιάστε το σχέδιο του εξωφύλλου, σε μοναδική συσκευασία της οποίας την σχεδίαση αναλαμβάνουμε εξολοκλήρου.

Επικοινωνία

Piracy Report

Η εταιρία μας, πρωτοπόρα στο χώρο, λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα και τηρεί τις απαιτούμενες διαδικασίες διασφάλισης του ψηφιακού υλικού απο μη εξουσιοδοτημένη αντιγραφή και αναπαραγωγή κατά τη διάρκεια της εργοστασιακής επεξεργασίας. Αν έχει υποπέσει στην αντίληψή σας ότι ψηφιακό υλικό που διαχειρίστηκε η εταιρία μας αναπαράγεται παράνομα, μπορείτε να στείλετε μία επιστολή που να περιέχει τις απαραίτητες πληροφορίες στην παρακάτω διεύθυνση:

Digital Press Hellas
Λητούς 9
Κορωπί
TK 19400

Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε e-mail στο dph@hvh.com.gr